Včelařský potlach II

Přátelé včel a včelaření :-)!

   Všechny vás opět zdravím a přeji jen to nejlepší. Návazně na naši první schůzku, která se uskutečnila v srpnu, si vás dovoluji pozvat na Včelařský potlach II., tentokrát na včelnici ZO ČSV Plzeň-střed, která se nachází v Plzni – Koterově,  na konci ulice V Závrtku (čp. 26) – viz odkaz V Závrtku (Ulice) • Mapy.cz . 

Datum konání je stanoven na 13.10. 2021 od 16.00 hod.

   V rámci přátelského setkání se zaměříme, na provedení podzimního léčení. Ukážeme si způsob provedení klasickou metodou zvanou fumigace, jejíž součástí bude i kontrola podložky a spadu Kleštíka včelího po léčení z předchozího dne. Dále využijeme faktu, že máme ve svých řadách zkušenou aplikátorku 🙂 a seznámíme se s alternativní metodou léčení tzv. pokapem kyselinou šťavelovou. Přidáme dostupné informace o těchto prováděných způsobech léčení. Přítel Jedlička nás také seznámí se svými zkušenostmi, které souvisí s používáním izolátorů matek. Jde o zootechnické opatření, sloužící ke snížení množství chemie potřebné k léčení. Dále zařadíme tzv. čtení z podložky a v závěru přidáme informaci o konečném výsledku  podzimního chovu matek v arboretu. To vše v srdečném prostředí při čaji či kávě, samozřejmě se sladkým doplňkem /tentokrát peču já :-)/. 

Přátelé, kdy jindy proniknout do tajuplné říše včel, když ne nyní a když ne s naší aktivitou „Včelaříme pro radost“ 🙂 ?. Srdečně vás zvu za sebe i za Libora Jedličku a Katku Štýsovou.

Miloš Hanus 

Kapacita míst je omezená, rezervace prosím posílejte na email katkastysova@seznam.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice Včelaři Plzeň. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.